PH Kotte är väldigt populär i kontorsmiljöer

Om du jobbar i typisk kontorsmiljö och inredaren eller chefen är mån om vilka detaljer som ska finnas med i kontroslandskapet är det ganska troligt att det hänger ett antal lampor i taket av modell PH Kotte. Dessa har nämligen formgivits av den danske designern Poul Henningsen en gång i tiden och du kan vara säker på att det ligger mycket eftertanke i den här designen för att den ska kunna ge bästa möjliga ljus.

En ljuskälla är viktigare än man tror, inte minst på en arbetsplats. Och har inte ert kontor snappat upp hur populär just modellen PH Kotte är kontorsmiljö och det går mot tider då en renovering eller uppfräschning är på sin plats kan det här vara en välkommen detalj. Inte bara för att den är en klassiker utan också med anledning av sättet hur den belyser ett rum på. Poul Henningsen har nämligen lyckats utforma en armatur till PH Kotte som innebär att ljuset inte bländas.

ph kotte i matsal

Även om du inte har sett modellen PH Kotte tidigare så är detta en klassiker som du lär känna igen när du ser den. Den består av hela 72 blad som är vinklade på ett alldeles särskilt sätt med oerhörd precision. Bladen har man sedan delat upp på 12 rader och på varje finns det sex utsatta blad. Genom sina speciella blad lyses inte bara armaturen upp utan ljuset kommer även att spridas symmetriskt. På så sätt hjälper själva armaturen till med att inte bara skapa ett ljus som är skönt för ögonen utan ljuset blir också dekorativt. Och detta är ju ingredienser när det gäller kontorsbelysning som många anställda skulle uppskatta.

Kommentarer är avstängda.