PH Kotte

Design: Poul Henningsen

Koncept: Armaturen ger ett helt och hållet bländfritt ljus. De 72 bladen är noggrant vinklade och fördelade på 12 rader med sex blad i varje på ett sätt som både belyser själva armaturen och ger en symmetrisk ljusspridning. Armaturen ger ett dekorativt och behagligt ljus.


 

Produktbilder – PH Kotten

Specifikationer – PH Kotte

DimensionerØ 480 / Ø 600 / Ø 720 / Ø 840 mm
Färg/ytaKoppar eller rostfritt stål, borstad och mattlackerad. Vit, våtlackerad.
MaterialArmaturhus: Högglansförkromad, trycksvarvad aluminium.
Blad: Stansat koppar, laserskuren rostfrittstål eller stansat stål.
Överskärm: Vit, trycksvarvad stål.
Stomme: Högglansförkromad, laserskuren stål.
MonteringUpphäng: Ledning 3×0,75mm² och wire.
Takkopp: Ja.
Ledningslängd: 4m.
ViktMax. 22,5kg.
KlassKapslingsklass IP20.
Isolationsklass I.

Produktbeskrivning – PH Kotten

Det har nu gått cirka 55 år sedan Poul Henningsen skapade de lampor som kom att bli stora ikoner inom heminredningen i många år framöver. Och man kan nog säga att de är det även idag.

PH Kotte designades och gjordes speciellt för en restaurang i Köpenhamn och lampan hänger där än idag. Det upplevs som en mycket nytänkande design och utformning än idag, trots att lampan är så pass gammal som den faktiskt är. Lampan är byggd av så mycket som 72 stålblad som är placerade på ett sätt att lampan avger ett väldigt harmoniskt och helt och hållet bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. PH Kotten har kommit att bli känd över hela världen och betraktas som en stark internationell designikon.

Montering & uppsättning – PH Kotte

Användningsområden för PH Kotte

PH Kotte är konstruerad på ett sådant sätt att den kan användas på många olika sätt. I hemmet är den nog mest populär att använda i exempelvis ett sovrum eller vardagsrum. I offentliga byggnader så som kontor, restauranger och hotell så kan den passa bra nästan lite var som helst. Det är med andra ord en väldigt mångsidig lampa som klarar många olika miljöer och förutsättningar.

Även om PH 5 är den lampan i PH serien som blivit allra mest populär, så kan det faktiskt vara så att det är PH Kotten som är den allra snyggaste lampan i serien. Den är ruggigt modern och nyskapande – än idag. Många är det också som vill ha en PH Kotte-lampa i sitt hem. Den säljs nämligen ganska mycket nu för tiden, men den är självklart också ganska dyr. Det är en väldigt exklusiv och högkvalitativ lampa. Och som ni säkert förstår så kostar ju hög kvalitet. Men det är ändå värt pengarna. Lampan är otroligt snygg och praktisk och har en väldigt hög hållbarhet. Allt som allt skulle man kunna säga att det är den perfekta lampan för de allra flesta hem.

Precis som alla andra av Poul Henningsens lampor så levererar PH Kotten ett mycket behagligt och helt bländfritt ljus. De 72 stålbladen som lamparmaturen är uppbyggd av är fördelade på 12 olika rader med 6 blad i varje rad. Standardfärgen på lampan är vit, precis som de andra PH lamporna i serien.