Taklampor i dansk design

Med formgivning i fokus står dansk design för stilrena produkter med rena linjer och gediget hantverk. Kvalitén är väldigt viktig och materialet är ofta valt för att framhäva formen och inte tvärt om. Trä används mycket men även läder och metaller. Många av dagens kända formgivare har dansk bakgrund så som Hans J. Wegner och Arne Jacobsen. Att få se den danska designen är härligt inspirerande. Många av dessa möbler har ett värde som stiger med åren och alltså är en bra investering. Den danska designen är ett hantverk som går få förbi.

Efterstavas högklassig design bör taklampor inhandlas på Luceart.se där sortimentet är stort och exklusivt. Där finns möjlighet till inspiration och att låta sig förföras av möbler. För inredning är precis just det, en förförelse som du ska leva med och trivas med. En möbel som du ska vila ögonen på varje dag bör vara noggrant utvald.

Tänk form, tänk inte bara ljus

Den första tanken man har är ofta ljus. ”Vi måste ha en lampa i taket så att vi ser”. Men tänker man istället steget längre så kan man se att valet av lampa tillför något mer än bara ljus till rummet som helhet. Den lampan man väljer kommer med största sannolikhet hänga på sin plats i ett par år. Varför inte då tänka till lite extra när det kommer till material och design. Ljussättning av ditt hem är avgörande för hur trivsam miljön är. Den är också avgörande för hur man uppfattar färger, material och former.

Det är inte många områden inom formgivning som är så komplexa som ljust ljuskällor. Lampan ska attrahera ögat vare sig den är tänd eller släckt. Danska formgivare är väldigt duktiga på ljust belysning. De har skapat flera av de lampor som vi idag ser som klassiska och som finns i många hushåll, hotell och företag. Har du tur kan du hitta vissa av dessa lampor till billigare priser genom att leta runt på flera webbsidor. Man ska dock inte glömma att många av dessa lampor även har ett högt andra hands värde vilket gör dem väl värda sin peng.

Kommentarer är avstängda.