Val av belysningsarmatur till badrum

Även i badrummet är det snyggt att kosta på med en designad lampa man ska dock tänka på att man behöver ett praktiskt ljus i badrummet. Det bästa är om man har en möjlighet att dimma. Vid spegeln krävs en stark belysning då vi vill undvika skuggor i ansiktet vid rakning och sminkning. Det kan vara lätt att förälska sig i en armatur men kanske ger den inte riktigt den belysningen som krävs i rummet och då kan det vara läge att komplettera med ytterligare ljuskällor.

Är det läge för en badrumsrenovering kan det vara klokt att tänka igenom ljuset en gång extra. Här finns en bra möjlighet att försänka lampor i taket som sprider ett behagligt ljus utan mörka hörnor. På detta sätt kan man sedan sätta in just den lampan man önskade utan att vara helt beroende av dess ljus. Ett bra exempel på detta är de ljuskronor som nu syns på badrum i exklusiva hotell. Dessa är ofta kompletterade med annat ljus vid speglar och från ovan, läs mer om denna typ av badrumsrenovering.

Man bör också fundera på vilken typ av ljus som behövs i rummet beroende på vilket ytskikt som fins på väggar och golv. Ett mörkt rum kräver således mer ljus än ett vitt. Inredare nämner ofta att det bör finnas minst sju ljuskällor för att få ett rum behagligt. Har man ett eller ett par fönster så kan man räkna in dessa då de släpper in det mest naturliga ljuset. Dock får man inte glömma att detta saknas under vintertid och därför behöver kompletteras.

Exklusiv badrumskänsla med rätt belysning

Numera blir det vanligare att vi vill föra in känslan av ett spa i våra badrum. Det behöver inte krävas speciellt mycket för detta men vill man göra det ordentligt kan det passa bra att börja med en renovering. Då kan man titta över ytskikt och välja om man vill ha badkar eller dusch. Ett badkar ger möjlighet till en annan form av njutning och det finns många exklusiva badkar till bra priser. En dusch å andra sidan har ofta många nyheter i form av duschmunstycken som ger känslan av ett lätt duggregn eller efterliknar ett monsunregn. Här kan man även sätta in ljus som hjälper sinnena på traven att fantisera och drömma sig bort för en stund.

En lampa som står på fot eller som placeras på ett bord i badrummet gör att du lätt kan reglera ljuset om du vill sitta och läsa i en tillbakalutad stol. En flyttbar lampa är också bra av många andra anledningar. Den kan du helt enkelt plocka bort under de ljusaste månaderna eller då flytta in den i ett annat rum. Levande ljus ger också en behaglig känsla i badrummet. Kanske till och med doftljus?

Kommentarer är avstängda.